Automate your Marketing
with Womplify




 
nurulyun's FotoPage

By: nurulyun shafie

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]
Saturday, 3-Jan-2009 08:28 Email | Share | | Bookmark
BLUEBERRY PICKING AND PICNIC AT GOOLWA BEACH

otw pegi
blueberry farm
picking
View all 12 photos...
fuhhh lme x hupdet!habuk dah 1 inci heeee wpun dah 3 hr thn bru...tp aku ttap nak wish happy new yr utk semua!semoga thn 2009 ni kita seme akan lebih cemerlang gemilang & terbilang moga thn ni akan lebih baik dr thn2 yg sblmnya....insya allah...

n3 kali ni psl kitorg sekali lg wat rombongan cik kiah pegi bluebrry picking & cr cockels/kepah kat goolwa beach...journey amik msa x smpai sejam..kitorg bertolak dr umh kol 9am...destinasi 1st adalah bluberry farm...1st time nak pick blueberry nih! bila smpai kat farm tuh ada ramai lg geng2 yg dah pon smpai...smpat berposing dulu b4 msuk petik blueberry... bila msuk jer farm tuh...lorrr rendah jer pokok blueberry ni...penuh ngan semak samun lak tuh ladang blueberry ni pastu ada banyak flies...huhu tu yg x tahan... flies tu lak suka hinggap kat muka warghhhh geram tul!menganggu konsentrasi aku nak petik beri2 tuh tp bergambar ttap bergambar...b4 petik beri2 tuh...minah salleh tu bg xplanation mcm mana nak petik...tp seme org cm dengar x dengar jekkkk bila time petik kitorg belasah jek petik ikut suka!janji petik wakakaka aku petik cpt2 jekkk bengang ngan flies yg suka hinggap kat muka! alysa pon x selesa...cian dia x reti nak tepis flies tuh...mama dia la yg tolon tepis flies dr muka alysa....cian anak mama! aku asben & alysa cpt2 kuar...dah kuar dr farm tuh...kitorg lepak2 jap kat entrance...bli eskrim beri2....lepak borak2 smbil tgu yg lain kuar....

dr beri2 farm kitorg trus pg goolwa beach...seme org smgt nak cr cockels/kepah...smpai beach dlm kol 1 pm...perghhh pnas lak hr ni...dah la pantai ni xder pokok uwaaaaaa aku ingt cm pantai kat msia...byk pokok2..ni satu pokok pon tadak!apa lg..kitorg pon wat pengkalan la...nsib ada yg bwk tent...aku pon menumpang la... mekacih kak laili & jibah...sbb tumpang tent korg...smpai2 jer kitorg trus mkn bekal...waaaaaa lapar betul!sdp tul mkn kat tepi pantai...wpon pnas...mkn ttap mkn!licin! sbb lapar sgt kottt bkn sbb msk sdp kikiki lps mkn papa ikut mber2 cr cockels...aku jga alysa kat dlm tent...aku x bg sgt alysa main pnas....pnas sgt cuaca!wpon x main pnas..alysa ttap dmam next day nyer...cian alysa... papa pon dmam...papa memg dah 2 hr dmam...berpanas lak..haaaaa dmam lg laaaa so aku pon kna jd nurse la....mjaga 2 pesakit! jgn nurse pon dmam dahhh alysa enjoy main pasir...asyik korek pasir gna kaki dia jek...ni 2nd time alysa pg beach...1st time msa umo 4 bln kotttt pg beach kat qtn ngan atok nenek aunt pakcik n paksu...tp time tuh kecik sgt...x pndai main lg...skang dah 1 yr...dah besa... dah pndai main...lps smyg zuhur,kitorg bertolak blk dlm kol 5 pm...tp sempat lg singah kat park yg berhampiran...stop mkn2...abiskan bekalan!dah mkn...borak2...then sempat agi bergambar!heeee dah puas bergambar bru kitorg seme bertolak blk...smpai umh dlm kol 7...kepenatan!esok nya bgn perghhhh sakit2 bdn!mcm wat keje menoreh jek...pdhal pg jln2... plik!apa pon kitorg seme enjoy and hav fun!layan pic....zassss















Saturday, 20-Dec-2008 09:34 Email | Share | | Bookmark
HAPPY 1ST BEDAY MY DEAR ALYSA!!!

new born
toddler
big girl
View all 4 photos...




hepy beday my dear alysa....pejam celik pejam celik dah sethn alysa sofea! terlalu cpt masa berlalu....tp yg sedey nyer...thn ni alysa x dpt smbut beday ngan atuk nenek aunt paksik & pak su...
so kitorg plan x nak wat beday party...aku wat kek jer utk beday alysa...nti dah besar skett mama & papa wat beday party utk alysa ok tp hadiah beday ttap ada... papa & mama hadiahkan alysa 2 psg kasut fisher price utk si tecit alysa!alysa suka sgt nak jln skang...so beday present yg sesuai = shoes!




A poem for my dear alysa....

I hope for YOU a life of
much JOY and BlessingS
to have all the LOVE u need
to be able to NURTURE your GIFTS
to be BLESSED with GOOD health
in order to be all you
are MEANT to BE...
LOVE u much my little princess!


Tuesday, 2-Dec-2008 08:54 Email | Share | | Bookmark
CHERRY PICKING SUMMER 2008

stella creek
cherry picking
alysa
View all 5 photos...
lme x update n3...ni story last wekend...kitorg wat rombongan cik kiah g cherry picking kat stella creek,adelaide hill... kitorg btolak 8 pg...smgt nak g petik ceri kiki masing2 bwk bekal...abis petik ceri kitorg picnic kat playground dkt2 area ctu gak... journey amik msa x smpai sejam...sejak dtg cni rsa nya ni la paling jauh aku g jln... nak wat cmner...en huby bz yg amat!tpksa la aku berhibernasi dulu awl2 nih...

kat ladang ceri kitorg g ni...lereng bukit...wahhh mengah aku dukung si tecit alysa...msa trun ok...msa panjat naik huarghhh semputtt kiikiki dah lme x x-cise!bdn aku pon dah kembang semangkuk wallahhh aku ada azam nak tuyuskan bdn blk kiki tgguuuuu....

tp apapun memg hepy la cherry picking that day... yg bli skett jer sbb dah tibai dkt sekilo msa petik tuh kiki kembung pewot aku ngan ceri hr tuh...cian org tua mat saleh tuan pnya ladang tuh... xper la...kira sedekah...dpt pahala wakaka ok...layan pic...zassss!








Friday, 7-Nov-2008 05:00 Email | Share | | Bookmark
ALYSA LAGI!!!

carseat
posing



mmmm....mls tul nak edit pic skang ni... penyakit M dah dtg kiki tmbh lg ngan alysa yg suka sgt mraung2 skang ni...poning2 pic ni utk pakcik amin yg rndu sgt ngan alysa....nak bg smgt kat dia yg tgh mharung exam yg memoningkan kepala....untk aunt at ponnn...gud lurk exam!wish u all d best.... cayok2!tingat zmn kat uni dolu2...time exam wek ni, nak ukuk pon dok menghafal kiki masa itu emas....jd adik2 ku seme...jgn buang masa...


Wednesday, 5-Nov-2008 08:21 Email | Share | | Bookmark
UNTUK SESAPA YG MISS ALYSA!

main buaian
posing
new carseat!
View all 6 photos...
lmer x hupdet... hihi x de masa la...bz dlm boring!eh ada ker mcm tuh?kiki dah lmer x mgedit...nasib baik ingt lg eheheeee byk sgt pic yg aku ada smpai naik pening...so aku edit yg ni dolu....zassss!layan!



hi seme!alysa dah pndai main buaian... ni msa umo 9 mths...suka dia main...umo cam skang main jer keje dia...mcm2 mainan aku dah bli utk dia...smpai alysa pon dah poning nak main yg mana hihi




cantik x alysa posing?tp dah besar nti kna tutup aurat tau! mama warning awal2 hihi




ni lak aksi alysa dlm carseat bru dia... alysa ni bkn suka sgt lepak dlm carseat dia...tp kat cni wajib duk dlm carseat...kalu kita pegang bb kna saman kalu polis nmpak...ssah tul nak train si tecit ni... dia slalu mraung2 nak kuar dr carseat tuh...adoi...




haaa ni aksi yg dia suka...masuk dlm bakul kain aku! main kuar msuk pastu bila tergolek...apa lg...meraung kuat2 la...




ha ni lg satu yg dia suka...terjoget2 main piano dia... pandai lak tuh dia berjoget....dah puas gelek kiri kanan...dia henjut bdn dia ats bwh atas bwh...klako giler kalu tgk... nti aku taruk video cam yg aku amik...ni aksi smile jer dulu...




emmm ni sesaper yg syg alysa msti tau habit ni...smpai la ni sukaa sgt minum air msk... aku dah tukar bli cawan yg ada lubang tu..tp dia cr gak botol air msk dia... xper...slow2 aku train dia....sajer jer tu nak minum gna botol..pdhal dah pndai minum cwn!


[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net