nurulyun's FotoPage

By: nurulyun shafie

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 3-Jan-2009 08:28 Email | Share | Bookmark
BLUEBERRY PICKING AND PICNIC AT GOOLWA BEACH

otw pegi
blueberry farm
picking
alysa picking
goolwa beach
alysa at the beach
kaki mama & alysa
papa cari cockels
alysa main pasir
rombongan cik kiah
posing b4 blk
otw blk
fuhhh lme x hupdet!habuk dah 1 inci heeee wpun dah 3 hr thn bru...tp aku ttap nak wish happy new yr utk semua!semoga thn 2009 ni kita seme akan lebih cemerlang gemilang & terbilang moga thn ni akan lebih baik dr thn2 yg sblmnya....insya allah...

n3 kali ni psl kitorg sekali lg wat rombongan cik kiah pegi bluebrry picking & cr cockels/kepah kat goolwa beach...journey amik msa x smpai sejam..kitorg bertolak dr umh kol 9am...destinasi 1st adalah bluberry farm...1st time nak pick blueberry nih! bila smpai kat farm tuh ada ramai lg geng2 yg dah pon smpai...smpat berposing dulu b4 msuk petik blueberry... bila msuk jer farm tuh...lorrr rendah jer pokok blueberry ni...penuh ngan semak samun lak tuh ladang blueberry ni pastu ada banyak flies...huhu tu yg x tahan... flies tu lak suka hinggap kat muka warghhhh geram tul!menganggu konsentrasi aku nak petik beri2 tuh tp bergambar ttap bergambar...b4 petik beri2 tuh...minah salleh tu bg xplanation mcm mana nak petik...tp seme org cm dengar x dengar jekkkk bila time petik kitorg belasah jek petik ikut suka!janji petik wakakaka aku petik cpt2 jekkk bengang ngan flies yg suka hinggap kat muka! alysa pon x selesa...cian dia x reti nak tepis flies tuh...mama dia la yg tolon tepis flies dr muka alysa....cian anak mama! aku asben & alysa cpt2 kuar...dah kuar dr farm tuh...kitorg lepak2 jap kat entrance...bli eskrim beri2....lepak borak2 smbil tgu yg lain kuar....

dr beri2 farm kitorg trus pg goolwa beach...seme org smgt nak cr cockels/kepah...smpai beach dlm kol 1 pm...perghhh pnas lak hr ni...dah la pantai ni xder pokok uwaaaaaa aku ingt cm pantai kat msia...byk pokok2..ni satu pokok pon tadak!apa lg..kitorg pon wat pengkalan la...nsib ada yg bwk tent...aku pon menumpang la... mekacih kak laili & jibah...sbb tumpang tent korg...smpai2 jer kitorg trus mkn bekal...waaaaaa lapar betul!sdp tul mkn kat tepi pantai...wpon pnas...mkn ttap mkn!licin! sbb lapar sgt kottt bkn sbb msk sdp kikiki lps mkn papa ikut mber2 cr cockels...aku jga alysa kat dlm tent...aku x bg sgt alysa main pnas....pnas sgt cuaca!wpon x main pnas..alysa ttap dmam next day nyer...cian alysa... papa pon dmam...papa memg dah 2 hr dmam...berpanas lak..haaaaa dmam lg laaaa so aku pon kna jd nurse la....mjaga 2 pesakit! jgn nurse pon dmam dahhh alysa enjoy main pasir...asyik korek pasir gna kaki dia jek...ni 2nd time alysa pg beach...1st time msa umo 4 bln kotttt pg beach kat qtn ngan atok nenek aunt pakcik n paksu...tp time tuh kecik sgt...x pndai main lg...skang dah 1 yr...dah besa... dah pndai main...lps smyg zuhur,kitorg bertolak blk dlm kol 5 pm...tp sempat lg singah kat park yg berhampiran...stop mkn2...abiskan bekalan!dah mkn...borak2...then sempat agi bergambar!heeee dah puas bergambar bru kitorg seme bertolak blk...smpai umh dlm kol 7...kepenatan!esok nya bgn perghhhh sakit2 bdn!mcm wat keje menoreh jek...pdhal pg jln2... plik!apa pon kitorg seme enjoy and hav fun!layan pic....zassss















View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net